قالب های پریفرم

از قالبهای پریفرم برای تولید چه محصولاتی استفاده می‌شود؟

اکثرا برای شکل ‌دهی به پلاستیک از قالبهای پریفرم استفاده می‌ شود که قالب‌های پلاستیکی بسیار کارآمد  و کاربردی، مثلا برای تولید ظرف‌های نگهدارنده‌ی خوراکی موجود در بازار هستند. در این مقاله توضیح خواهیم داد که چطور یک پلاستیک بی‌ریخت و بی‌ شکل به ظروفی که نیاز داریم تبدیل می‌شوند و ما می‌توانیم از آنها استفاده کنیم.

 

قالبهای پریفرم

 

ظرف‌های خوراکی‌ها فقط با تزریق یک ماده‌ی پلاستیک به درون قالب های پریفرم به شکل‌هایی در می‌آیند که هیجان‌انگیز هستند. پلاستیکی که در  قالب‌ها ریخته می‌شوند پلی اتیلن ترپتالات است، به همین دلیل به آنها  قالبهای پریفرم گفته می شود.

 

انواع ترکیبات مورد استفاده در قالبهای پریفرم

معمولا قالبهای های پریفرم، از ترکیب فولاد و کربن یا آلیاژ فولاد درست می‌شوند که بسیار محکم  و مقاوم می‌باشند. دلیل این استحکام این است که محصولی که درست می‌شود سطوح مستحکمی را داشته باشد و در مقابل فشار تا قبل از اینکه دست مشتری برسد از بین نرود  و شکلش بهم نریزد.

 

طرز کار با قالبهای پریفرم

در واقع برای اینکه مواد پلاستیکی بتوانند انعطاف‌پذیری لازم را داشته باشند و با وارد شدن به این قالب شکل پذیر شوند می‌بایست به آنها حرارت داد و تحت فشار خاصی باشند. بنابراین نیروی فشار است که پلاستیک را به سمت حفره ی قالب می‌فرستند و آن را داخل قالب نگه می‌دارد تا به شکل قالب در بیاید، بنابراین محصولی که در آخر تولید می شود مدیون نیروی فشار است. همچنین قالبهای پریفرم می‌بایست سطح کاملا صیقلی داشته باشند تا محصول نهایی بتواند شکل منظمی به خودش بگیرد و بتوان آن را از قالب به راحتی جدا کرد.

همچنین بخوانید :  چه محصولاتی با ماشین تزریق IML تولید می‌شود؟

 

اکثرا قالب های پریفرم به دو قسمت تقسیم می ‌شوند که بهم متصل هستند. در داخل هر یک از این قسمت ها ظروفی گذاشته می ‌شود که در این ظروف، با دریل سوراخ هایی درست می ‌کنند که این سوراخ ها برای اینکه بخار و آب خنک از آن عبور کند وجود دارند.

 

 محصولاتی تولید شده با قالبهای پریفرم

بیشترین استفاده ای که از قالب های پریفرم می‌شود برای تولید بطری هایی است که در صنعت نوشیدنی مورد استفاده قرار می ‌گیرد و برای تولید ظروفی  مثل بطری‌ها، قالب های پریفرم حرارت داده می ‌شوند و هوای فشرده به آنها داده می ‌شود تا بطری به اندازه کافی منبسط شود و شکل بگیرد. به همين خاطر است که قالب های پریفرم کاربردهای زیادی دارد. مثلا از آنها برای تولید بطری های نوشابه، سس، روغن ها، انواع بطری‌های آبمیوه و…  که بسته بندی کردن آنها و همچنین حمل و نقل آنها بسیار راحت استفاده می شود.

 

همچنین قالبهای پریفرم در بسته ‌بندی برخی از مواد غذایی که در ظروف پلاستیکی نگهداری می‌شوند مانند حبوبات، عسل، مربا و… نیز کاربرد دارند و مورد استفاده قرار می ‌گیرند.

 

انواع قالبهای پریفرم

 

بیشتر فاکتورهایی که در دسته بندی انواع مختلف قالب های پریفرم مورد استفاده قرار می‌گیرد با اندازه دهانه و نوع استفاده آن مشخص می ‌شود. انواع معروف ترین قالب های پریفرم به صورت زیر است که عبارتند از :

 

  • قالب با دهانه‌ی 18
  • قالب با دهانه‌ی 20
  • قالب با دهانه‌ی 28
  • قالب با دهانه‌ی 30
  • قالب هایی با دهانه‌ی 45
  • قالب ظرف (مربا)
  • انواع قالب صادراتی
  • قالب های ادویه
  • قالبی برای مواد شوینده
همچنین بخوانید :  بررسی مشخصات و قیمت دستگاه تزریق پلاستیک ۴۰۰ تن

 

مزایا و معایب قالبهای پریفرم

در مطالب بالا به اهمیت و کاربرد قالب های پریفرم که در صنعت بطری سازی و نگهداری مواد غذایی بکار می رود اشاره کردیم ولی دلیل‌ این اهمیت چیست و این قالب چه مزایایی دارد که در اینجا به برخی از مزایای آنها اشاره‌ می کنیم .

 

1. دقت

بکار بردن این قالب‌ها برای ساخت قطعه هایی که بسیار حساس و ظریف هستند بسیار عالی می‌باشد و اگر سایر تکنیک های تولید و ساخت بطری را در نظر داشته باشید، خواهید دید که استفاده از پریفرم موجب می شود شما بتوانید جزئیات ریز را نیز به طرح محصولات خود اضافه نمایید.

 

2. تکرارپذیری بالا

وقتی که یک قالب درست می‌شود، شما می ‌توانید با به کار بردن آنها یک محصول را چند بار با خصوصیات قبلی تولید نمایید. اگر از این قطعات درست استفاده کنید و از آنها خوب مراقبت نمایید آنها عمر طولانی خواهند داشت.

 

3. کم شدن هزینه ها نسبت به محصول تولیدی

معمولا هزینه‌هایی که برای ساخت این قالب ها صرف می شوند طی مراحل اولیه و همچنین آماده سازی آنها مصرف می ‌شود، بنابراین بعد از آن هر قطعه ای که با استفاده از قالبهای پریفرم تولید شود ارزان تر خواهد بود، به دلیل اینکه با این قالب‌ها می‌توان محصولات زیادی را تولید کرد و تولید انبوه داشته باشید هزینه آنها کاهش پیدا می‌کند.

 

 

4. سرعت بالا

به دلیل اینکه ماده‌ی پلاستیکی با عمل تزریق یا دمش وارد قالب می‌شود و شکل قالب را به خودش می‌گیرد، این دو تکنیک سرعت بالایی دارند و روند شکل گیری در قالب نیاز به زمان کمی دارد. بنابراین تولید شما بیشتر می ‌شود و به سرعت محصولات زیادی تولید می کنید.

همچنین بخوانید :  آشنایی با عملکرد خط تولید کاغذ از سنگ آهک

 

5. سازگاری با محیط زیست

با بکار بردن این قالب ها، مقدار کمی پلاستیک هدر می ‌رود، بنابراین این موضوع یک خبر خوب است که محیط زیست آلوده نشود. همچنین در فرایند تزریق پلاستیک، می‌توان آنها را مجدد بازیابی کرد و به همین خاطر باعث شده است که این فرآیند طرفداران زیادی داشته باشد.

جمع بندی

قالبهای پریفرم برای تولید انواع محصولات پلاستیکی بکار می رود و کاربردهای زیادی دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله چه محصولاتی با ماشین تزریق IML تولید می شود؟ را مطالعه کنید.

 

https://imlmold.fancyplast.com/?gclid=CjwKCAjw9-KTBhBcEiwAr19igwSeyGbRG9aRVS9r1YKJmYqZY-c8ya17rmkG7G5-bMdpqpVAOrYpehoCtIUQAvD_BwE

 

 

 

0/5 (0 نظر)

دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت‌های مورد نیاز علامت گذاری شده‌اند *