قالب ماشین تزریق پلاستیک

انواع قالب مورد استفاده در ماشین تزریق پلاستیک

قالب گیری تزریقی یک فرآیند استاندارد در دنیای تولید پلاستیک است. این فرآیند برای ساخت محصولات پلاستیکی از روش تزریق مواد پلاستیکی مذاب در قالب ماشین تزریق پلاستیک استفاده می کند. قالب‌گیری را می‌توان با کمک انواع مواد پلیمری انجام داد و برای هر نوع قالب تزریقی طراحی خاصی انجام می شود تا محصول بدست آماده برای کاربرد نهایی، مناسب باشد.

مواد اولیه پلیمری در یک مخزن، گرم شده و ذوب می شوند و سپس به داخل حفره قالب تزریق می شوند. در مقاله های قبلی، درباره فرآیند ماشین تزریق پلاستیک و نحوه قالب گیری صحبت کرده ایم. در این مقاله، بر روی انواع مختلف قالب‌های تزریقی و مزایا و معایب هر نوع و نحوه عملکرد رانر برای قالب‌گیری تمرکز خواهیم کرد.

 

2 نوع اصلی قالب ماشین تزریق پلاستیک

به طور کلی دو نوع مختلف از قالب های تزریقی وجود دارد که به نام های کلد رانر و هات رانر شناخته می شوند. رانر یک بخش اساسی در قالب است که به مواد پلاستیکی اجازه می دهد تا از مخزن دستگاه قالب گیری تزریقی به محل مورد نظر داخل حفره قالب حرکت کند. همانطور که از نام آن پیداست، هر دو نوع قالب‌گیری پلاستیک از دماهای مختلف برای ساخت قطعات پلاستیکی استفاده می‌کنند و هر چرخه برای هر قطعه پلاستیکی تولید شده از یک رانر استفاده می‌کند.

در هر صورت باید مراقب بود که دستگاه ها به خوبی تنظیم شوند. مطالعات نشان می‌دهند که دلیل نقص در محصول نهایی معمولاً ناشی از تنظیمات اشتباه  قالب‌های کلد و هات ماشین تزریق پلاستیک است.

همچنین بخوانید :  بررسی مشخصات و قیمت ماشین تزریق پلاستیک کوچک خانگی

 

1. قالب کلد رانر

در قالب کلد رانر، فرآیند قالب‌گیری از دمای سرد برای خنک کردن رانر استفاده می‌کند و بنابراین همراه با محصول پلاستیکی خارج می‌شود. در هر چرخه، یک رانر و محصول پلاستیکی از قالب ماشین تزریق پلاستیک خارج می شود. بزرگترین اشکال در طراحی قالب تزریق، مقدار ضایعات تولید شده در هر چرخه است و اینکه گاهی اوقات ساخت اشکال بسیار ظریف با استفاده از نوع قالب گیری امکان پذیر نیست. اگر قالب خیلی نازک باشد، مواد پلاستیکی ممکن است قبل از اینکه به درستی در حفره شکل بگیرند، خنک شوند.

بیشتر اوقات، رانرها به سادگی دور ریخته می شوند، مگر اینکه شرکت قالب سازی پلاستیک راهی برای آسیاب کردن یا فراوری مجدد رانر با مواد پلاستیکی پیدا کند. اما باز هم، کل فرآیند تولید بسیار طولانی‌تر می‌شود، زیرا فرآیند دیگری برای بازیافت رانر به آن اضافه می‌شود.

از قالب کلد رانر ماشین تزریق پلاستیک معمولا برای ساخت اکثر محصولات الکترونیکی و سایر محصولات ساده که شامل ABS، PP یا موارد مشابه هستند، استفاده می شود و این روش معمولاً به دلیل مقرون به صرفه بودن آن انتخاب می شود.

 

انواع قالب های کلد رانر عبارتند از:

 

کلد رانر دو صفحه ای

کلد رانر دو صفحه ای اصلی ترین نوع قالب گیری سفارشی است و این دلیل که قالب با استفاده از یک صفحه جداکننده به دو نیمه تقسیم می شود، دو صفحه ای نام دارد. رانر روی صفحه جداکننده قرار می گیرد که به این معنی است.

 

کلد رانر سه صفحه ای

کلد رانر سه صفحه ای دارای یک صفحه جداکننده اضافی است تا پس از خارج شدن محصول پلاستیکی از قالب، خود قالب به سه قسمت تقسیم می شود. رانر را می توان در هر یک دو صفحه جداکننده قرار داد درحالیکه محصول پلاستیکی در صفحه جداکننده دیگر قرار داد. معمولا تولید کنندگان ترجیح می دهند از ماشین تزریق پلاستیک با قالب کلد رانر سه صفحه‌ای استفاده کنند، زیرا فرایند آن انعطاف‌پذیری بیشتری دارد.

همچنین بخوانید :  چه نواقصی در پریفرم های تولید شده با ماشین تزریق مشاهده می شود؟  

 

قالب ماشین تزریق پلاستیک هات رانر

در یک قالب هات رانر، فرآیند قالب‌گیری از دمایی فراتر از نقطه ذوب مواد پلاستیکی استفاده می‌کند و در نتیجه این طراحی قالب تزریق، ضایعات احتمالی تولید شده از هر چرخه را کاهش می دهد و گاهی اوقات کاملاً حذف می کند. علاوه بر این، تولید محصولاتی با شکل‌های پیچیده‌تر و ظریف‌تری نسبت به قالب‌های کلد رانر را امکان پذیر می‌کند.

بزرگترین نقطه ضعف این نوع قالب تزریق هزینه نصب آن است. یک قالب هات رانر نیاز به تعمیر و نگهداری گران تری دارد و نظارت بر چنین فرآیند قالب گیری نیز حتما نیاز به تخصص دارد. مواجهه با تغییرات رنگ نیز مشکل دیگری در قالب‌های هات رانر است، زیرا نمی‌توانید تمام پلاستیک مذاب را از رانر در داخل قالب جدا کنید.

از طرف دیگر، ماشین های تزریق پلاستیک با قالب هات رانر دارای مزایای زیادی هستند. جدای از حذف ضایعات پلاستیکی یا به حداقل رساندن آنها، نیازی به خارج کردن یا بازیافت رانر پس از قالب گیری نیست زیرا رانرها در داخل قالب ها باقی می مانند و هنگامی که محصول پلاستیکی خارج می شود، رانر قبلاً مخلوط شده و نیازی به سنگ زنی مجدد یا فراوری مجدد ندارد.

 

کدام نوع قالب بیشتر در قالب گیری تزریقی استفاده می شود؟

در بین این نوع قالب های ماشین تزریق پلاستیک، قالب کلد رانر به دلیل مقرون به صرفه بودن و کارایی، بیشترین محبوبیت را در بین تولید کنندگان قطعات پلاستیکی در حجم بالا دارد.

برای خرید انواع قالب های کلد رانر و هات رانر ماشین تزریق پلاستیک می توانید با کارشناسان ما مشورت کنید.

همچنین بخوانید :  قالب بادی پت چیست و چه کاربردی دارد؟

 

https://intrepidsourcing.com/trade-wiki/the-2-different-types-of-injection-molds-all-you-need-to-know/

 

 

 

0/5 (0 نظر)

دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت‌های مورد نیاز علامت گذاری شده‌اند *